Syre til tør og irriteret hud?

 

Ja, den er god nok! Hudpleje med frugt- og fedtsyrer er et godt sted at starte, hvis du har tør og irriteret hud. Din hud mangler nemlig fugt. Måske har du udsat den for lige lovlig meget sol og vind? Måske ryger du? Måske har du for længst fejret din 30-års fødselsdag? Det er egentlig ikke så vigtigt. Det vigtige er, at der heldigvis er meget, du selv kan gøre for at bringe din hud i balance

Hvad skal du være opmærksom på?

Din huds aldringsproces starter allerede i 25-årsalderen. Elasticiteten og spændstigheden aftager gradvist, og hudens naturlige fugtighed reduceres også, efterhånden som fedtlaget i underhuden bliver tyndere. Derfor skal du kigge efter to meget vigtige typer af ingredienser, når du vælger hudplejeprodukter til tør hud:  

 • Essentielle fedtsyrer + Omega 9
 • Frugtsyrer

De essentielle fedtsyrer kender du måske som Omega 3 og Omega 6. Omega 9 er også en vigtig fedtsyre, men den er ikke essentiel. Din krop kan nemlig selv danne den, hvis du får tilstrækkeligt med Omega 3 og Omega 6. Alle tre fedtsyrer er nødvendige for, at din krop kan opretholde en række livsvigtige funktioner – herunder styrkelse af immunsystemet og dannelse af cellemembraner. Derfor skal du selvfølgelig sørge for at få ”Omegaerne” i de anbefalede mængder. Men du kan faktisk også have stor gavn af at ”fodre” din hud med dem. Og de er heldigvis nemme at komme til, for de findes i rigt mål i en række vegetabilske olier.

Vegetabilske olier minder så meget om hudens eget fedtlag, at huden gladeligt optager dem og bruger dem i det øverste lag, hvor de tilfører næring og hjælper med at binde fugt. Det er dog ikke alle vegetabilske olier, der er lige egnede. Når problemet er tør hud, skal du kigge efter vegetabilske olier med et højt indhold af oliesyre. Jo hørere indhold, des bedre evne til at forsegle fugten i din hud.

Dry Rose Repair Serum fra Glow Nordic

Hos Glow Nordic har vi udviklet Dry Rose Repair Serum, som er en god blanding af vegetabilske olier med et højt indhold af oliesyre. Serummet er også beriget med økologisk rosenolie, som bl.a. er kendt for sin beroligende og anti-inflammatoriske virkning og derfor meget effektiv til hud med tendens til eksem og rødme.

Du finder nedenstående olier[1] i Dry Rose Repair Serum, men der findes naturligvis også andre vegetabilske olier med et højt indhold af oliesyre, som kan have en god effekt på din hud:

 • Moringaolie – ca. 75 % oliesyre
 • Macadamiaolie – ca. 61 % oliesyre
 • Arganolie – ca. 45 % oliesyre

Til sammenligning indeholder fx hybenkerneolie kun ca. 13 % oliesyre. Den er i stedet rig på linolsyre (ca. 44 %), hvilket gør den særligt velegnet til fedtet hud. Men det er en helt anden historie.

Begrebet Frugtsyrer (også kaldet AHA – Alpha Hydroxy Acid) dækker over en række syrer, der stammer fra naturlige kilder som fx:

 • sukkerrør
 • vindruer
 • citroner
 • mandler
 • blomster
 • mælk.

De har alle det tilfælles, at de regulerer hudens hornlag ved at fjerne de øverste lag af døde hornceller og den ”lim”, der binder cellerne sammen. Derudover har de let ved at trænge ind i huden, hvor de øger blodgennemstrømningen og stimulerer hudens egen produktion af kollagen og elastin. Huden bliver derfor både glattere og yngre at se på. Frugtsyrer kan også have en god effekt på pigmentpletter og på hudlidelserne akne og rosacea.

Glow Exclusive Anti-age Creme fra Glow Nordic

Hos Glow Nordic har vi et produkt, der kombinerer vegetabilsk olie med frugtsyre. Det er vores Glow Exclusive Anti-age Creme, der kan bruges som både dag- og natcreme. Og der er tale om en ægte multitasker, der både nærer, fugter, beroliger, opstrammer og øger elasticiteten i din hud. Er din hud meget tør, kan du have glæde af at bruge cremen oven på Glow Nordic’s Dry Rose Repair Serum om natten. De to produkter supplerer nemlig hinanden rigtig godt, mens din hud regenerer – og du sover.

[1] Vær opmærksom på, at indholdet af essentielle fedtsyrer varierer fra olie til olie og fra producent til producent. Der er derfor tale om gennemsnitstal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *