Rosenvand, og hvad det kan

 

Jeg lovede at skrive mere om rosenvand og dets mange gode egenskaber. Rosenvand fortjener nemlig rigtig meget opmærksomhed, og nu skal du høre hvorfor: Rosenvand er et fantastisk MULTIFUNKTIONELT produkt, der plejer og lindrer overalt på kroppen – både i sin rene form og som ingrediens i hudpleje, hvor det også kan optimere og komplementere en række andre virkestoffer.
 
Rosenvand. Hvordan og hvorfor?

Rosenvand er et biprodukt, der udvindes ved dampdestillation af (den meget eksklusive og kostbare) rosenolie. Det bedste rosenvand (og den bedste rosenolie) bliver fremstillet af en rose, hvis kronblade har et særligt højt indhold af æterisk olie. Rosen hedder Rosa Damascena, og dens olie er ekstra rig på antioxidanter og næringsstoffer.
 
I løbet af dampdestillationsprocessen optager rosenvandet en masse næringsstoffer fra kronbladene, og med daglig brug af rosenvand får din hud derfor glæde af de alle beroligende, anti-inflammatoriske, anti-bakterielle og fugtgivende egenskaber, der også findes i rosenolien. Du kan forstærke alle de gode effekter ved at bruge både rosenvand og rosenolie som en del af din daglige hudplejerutine.  
 
Og hvad er det så – helt konkret – for gode effekter, der er tale om? Læs videre, og se, hvorfor rosenvand også kan hjælpe dig. 
Uanset hudtype.
 
 
Alt det, rosenvand gør så godt:
 

  1. Beroliger sensitiv hud og afhjælper uren hud, dermatitis og eksem.
  2. Tilføjer huden antioxidanter og begrænser dermed udviklingen af rynker.
  3. Regulerer hudens talgproduktion og afhjælper derfor fedtet hud.
  4. Renser ansigtet skånsomt og fjerner fedt og snavs fra tilstoppede porer.
  5. Opretholder hudens PH-balance.
  6. Fugtmætter huden og hjælper med optagelsen af andre plejeprodukter.
  7. Forbedrer hårets elasticitet (ja, du kan bruge det i håret også) og afhjælper hovedbundsproblemer.

 
Rent rosenvand er altså et ”must have” produkt i din daglige hudplejerutine, og hvis du kan lide at gå i køkkenet og selv lave nærende masker til ansigt og hår, er rosenvand også en fantastisk ingrediens. Hvis du mangler inspiration eller gerne vil følge en effektiv og gennemprøvet opskrift, så kan du købe adgang til mine håndplukkede opskrifter lige her.
.

Kærlig hilsen 
Hristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *