FRA ROSE TIL OLIE

Alle produkter fra Glow Nordic indeholder naturlige ingredienser med påviste terapeutiske effekter. Produkterne bliver fremstillet i Bulgarien, hvor jeg samarbejder med kosmetikfirmaet Natural Cosmetics Ltd., som har specialiseret sig i at udvikle naturlig ansigts- og kropspleje med brug af æteriske og vegetabilske olier.

Olie fra Rosa Damascena

Vi bruger aktive planteingredienser fra den bulgarske Rosa Damascena i alle Glow Nordics produkter (Korund Peeling undtaget). Rosa Damascena, også kaldet Damascenerrosen, kom oprindeligt til Bulgarien fra det gamle Persien for omkring 300 år siden, men blomsten menes at være blevet dyrket i flere tusind år – både på grund af sin vidunderlige duft og sine særlige helende egenskaber. Rosen er da også flittigt brugt i den europæiske parfumeindustri.

Høst og destillering

I Bulgarien har man dyrket Rosa Damascena og udvundet dens rosenolie og rosenvand gennem generationer. Selvom blomsten egentlig kommer fra Mellemøsten, har den fundet perfekte betingelser i en stor rosendal, der ligger centralt i landet. Dalens rige muldjord og den kølige luft fra de omkringliggende bjerge giver nemlig de optimale betingelser for at producere rosenolie af højeste kvalitet.

Rosa Damascena blomstrer kun i maj og juni, og høsten er derfor en meget intensiv proces. Alle rosenblade bliver plukket i hånden ved daggry, fordi bladene indeholder den højeste koncentration af olie i de tidligste morgentimer. Og bladene skal behandles hurtigt efter plukning, hvis man skal udvinde olien. Selve udvindingen foregår ved dampdestillation. Tre tons friske rosenblade skal der til for at udvinde bare én liter rosenolie.

Ved destilleringen bliver alle rosens kosmetiske, medicinske og aromaterapeutiske egenskaber trukket ud, så de kan overføres naturligt til bl.a. hudplejeprodukter. Olien må ikke bruges direkte på huden i koncentreret form. Som med mange andre æteriske olier skal den fortyndes, før den er anvendelig.