Rosen dalen

Bulgarien er rosernes land med mere end 350 års gammel tradition for udvinding af rosenolie og rosenvand. Rosa Damascena er navnet på rosen, som dyrkes i den berømte Rosendal i Bulgarien. Selvom den er blevet bragt fra Mellemøsten, så har denne smukke blomst fundet sit perfekte hjem i Rosendalen. Det unikke klima, solens blide kys, den afkølende brise fra bjergerne og de krystalklare regndråber, hjælper denne smukke blomst at blomstre i overdådighed. Den bulgarske Rosa Damascena er blevet til verdens bedste med sin rige, elegant udsøgt duft og med sit høj antal af aktive ingredienser. 

Plukningen

Rosa Damascena blomstrer kun i ca. 2 måneder hvert år (maj-juni) og derfor er høstningen en meget intensiv proces. Bladende fra rosenbuskene håndplukkes af de bulgarske kvinders rutinerede og tålmodige hænder ved daggry, da på dette tidspunkt indeholder bladene den højeste koncentration af olie. Man kan ikke tage fejl når det høstes – luften, der fyldes af den senslige, søde, rosen duft afslører en århundrede gammel tradition. 

Da koncentrationen af olie i bladene ikke er særlig højt i forvejen, og kan forsvinde hurtig efter plukningen, skal rosenbladrene behandles hurtigst muligt efter det. Derfor er fremstillingen af rosenolien kompliceret og kræver store mængder rosenblade. 

Fremstillingen

Når olien skal udvindes, sker dette ved dampdestillation. Der skal bruges ca. 3 tones friske rosenblade fra Damascena rosen, til at destillere 1 liter olie. Ved denne proces, udtrækkes alle rosernes ekstrem gode kosmetiske, medicinske og aromaterapiske egenskaber, som overføres naturligt til de produkter, som indeholder denne olie. 

Selvom rosenolien er en mild æteriske olie, må den ikke anvendes direkte på huden, ligesom mange andre æteriske olie, ufortyndet og i koncentreret form. 

Dette var vores unikke historie om en unik blomst!