Fra rose til produkt

rosenolie

Som du nok har bemærket, bruger vi udtræk fra en helt særlig rose i Glow Nordics hudplejeprodukter, nemlig rosa damascena, der i Danmark også kaldes damaskrosen.

Jeg har tidligere fortalt dig om alle de gode egenskaber ved rosenolie og rosenvand, og denne gang vil jeg fortælle dig lidt om hele den proces, der er gået forud, når du plejer din hud med produkter fra Glow Nordic.

Rosa damascena kommer oprindeligt fra Mellemøsten, men den har fundet optimale betingelser i en stor rosendal i Bulgarien, hvor den hvert år blomstrer i maj og juni. Her er jorden rig på næring, luften er kølig (på grund af de omkringliggende bjerge), og blomsten har derfor rigtig gode betingelser for at producere den eftertragtede æteriske olie, der er så rig på antioxidanter og har både anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber.

Håndplukket høst

Selve udvindingen foregår ved dampdestillation. Men inden da skal rosens kronblade høstes. I hånden. Ved daggry. Det lyder næsten som en opgave fra et eventyr, men sagen er den, at kronbladene indeholder den højeste koncentration af olie i de tidligste morgentimer. Og bladene skal behandles lynhurtigt efter plukning, hvis man skal nå at udvinde olien. Høstprocessen er derfor en meget intensiv affære. Og kostbar. Hele tre tons friske kronblade skal der til for at udvinde bare én liter rosenolie. Det kræver mange, mange roser og mange, mange hænder. Derfor er rosenolie også en ret bekostelig ingrediens at bruge. 

Ved dampdestillationen bliver alle rosens kosmetiske, medicinske og aromaterapeutiske egenskaber trukket ud og lagret i henholdsvis rosenolie og rosenvand. Der opstår altså to forskellige produkter i samme proces. Og begge dele kan overføres naturligt til bl.a. hudplejeprodukter. Rosenolien er så koncentreret, at den altid skal fortyndes, mens rosenvandet kan bruges direkte på huden.

Rosefestivalen

Høsten er, som sagt, intensiv, men det er også en meget smuk begivenhed. Folk rejser til dalen fra hele landet for at tage del i rosefestivalen, der varer i ca. en uge. Jeg har selv været med flere gange. Og oplevelsen er lige fantastisk hver gang. Den vidunderlige duft af roser hænger i luften som et let gardin, mens høsten finder sted, og hjemme i Danmark behøver jeg heldigvis kun at linde på låget til et Glow Nordic hudplejeprodukt for straks at transportere mig selv tilbage til den velduftende dal i de tidlige sommermåneder.

Dufte vækker rejseminder. Du kender det garanteret. Og jeg kan kun anbefale, at rosefestivalen i Bulgarien bliver et af dine også.

 

Kærlig hilsen

Hristina

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *